Arsenal & Man City verlaten kledingsponsoren voor gigantische bedragen

Clubs als Chelsea & Manchester United krijgen jaarlijks 60 tot 75 miljoen pond van hun kledingsponsoren Nike en adidas en in dat opzicht bleven Arsenal en City behoorlijk achter. Arsenal krijgt jaarlijks £30 miljoen van Puma en City moet het met ‘slechts’ £20 miljoen doen van Nike. Daar gaat echter verandering in komen, want bij beide clubs eindigen de contracten met hun kledingsponsoren na dit seizoen. De vervangers staan al klaar en die gaan flink betalen.

Arsenal naar adidas

Volgens de Engelse bronnen is het inmiddels zeker dat Arsenal volgend jaar een vijfjarig contract aan gaat met de Duitse sportgigant adidas en die gaan keihard betalen. In die vijf jaar gaan ze namelijk £60 miljoen per jaar ontvangen, wat neerkomt op £300 in totaal. Daarmee gaan ze gelijk komen met stadsgenoot Chelsea.

Manchester City naar Puma

City gaat na het huidige seizoen afscheid nemen van Nike en zal de overstap maken naar Puma. Zo blijft Puma toch nog in de top van de Premier League meedraaien, maar dat gaat ze wel veel geld kosten. Ze gaan City namelijk 50 miljoen pond per seizoen betalen. In de deal worden ook de ‘dochterclubs’ van City meegenomen, wat betekent dat het Spaanse Girona en het Australische Melbourne City ook naar Puma overstappen. Alleen New York City FC niet, vanwege de exclusieve deal tussen de MLS en adidas.

Of de 50 miljoen pond per jaar verdeeld wordt over die clubs, of dat Puma nog extra gaat betalen per club is niet helemaal bekend, maar het blijft hoe dan ook héél veel geld.

Dit jaar zullen beide clubs het in ieder geval nog met hun huidige sponsor moeten doen en dat is helemaal niet erg als je naar de tenues kijkt. Vooral het nieuwe uittenue van City en het nieuwe uittenue van Arsenal vinden we vet.