Arsenal is de eerste voetbalclub ter wereld met een Cryptocurrency deal

Dikke kans dat je steeds vaker leest over cryptocurrency als Bitcoin, Ethereum en ga zo maar door. Ook steeds meer bedrijven staan open voor de ontwikkeling in digitale munten en nu heeft een voetbalclub zelfs, Arsenal om precies te zijn, een deal gesloten om een cryptocurrency te promoten. Daarmee is de Londense club de eerste voetbalclub ooit die een dergelijke deal heeft gesloten. Ze gaan samenwerken met CashBet, die haar eigen munt (CashBet Coin) wil lanceren.

Arsenal in de cryptocurrency

CashBet is een Californisch online game bedrijf, opgericht in 2012. dat nu een ICO (Initial Coin Offering) wil lanceren. Ze hopen $40 miljoen in te zamelen door investeerders CashBet Coins te laten kopen. Deze munten kunnen gebruikt worden bij verschillende online games. CashBet komt overigens niet op het shirt te staan. Er zal namelijk uitsluitend geadverteerd worden in het stadion bij thuiswedstrijden in de Premier League. Financiële details zijn helaas nog niet bekend.

Maar is het wel veilig om een deal te sluiten met een bedrijf dat zich stort in crypto? Een markt die ongelofelijk fluctueert en vrij onvoorspelbaar is. En moedigt Arsenal op deze manier hun fans niet aan om met CashBet Coins te wedden? Dat is precies wat de BBC Arsenal vroeg. ‘Helemaal niet. De partnerschap richt zich op het promoten van de CashBet Coin, voorafgaand op hun Initial Coin Offer. De fans worden absoluut niet aangemoedigd om te wedden met CashBet Coin.’

Het was natuurlijk wachten op de eerste voetbalclub die zich in deze markt zou mengen en het is dus Arsenal geworden. We zijn benieuwd of er snel meer clubs zullen volgen. Er gaan trouwens ook geruchten dat Arsenal PUMA zal gaan verlaten en een nieuwe kledingsponsor zou dan al klaarstaan.

Bron: Footy Headlines