Arsenal lanceert twee nieuwe tenues voor 2016/2017

Vanmorgen hebben Puma en Arsenal hun uit- en cupshirt voor 2016/2017 gelanceerd. Dit leverde gemixte gevoelens bij ons op. Van het ene shirt zijn we echt fan, aan het andere shirtje moeten we een beetje wennen.

arsenal shirt

Het eerste shirt dat we je willen laten zien is het nieuwe uitshirt van Arsenal. Het is een mix van pure nostalgie en modern vakmanschap. We vinden eigenlijk bijna alles mooi aan dit shirt. Het doet ons denken aan de gele uittenues waarin Arsenal nog wel eens titels wist te pakken. De afwisseling met de spannende donkergrijze/blauwe kleur is perfect.

arsenal shirt

Een paar dingen springen in het oog. De verticale lijntjes op de voorzijde vinden wij erg klassiek en mooi, net zoals de kraag. Heel nice zijn ook de horizontaal gestreepte mouwen. Deze zijn behoorlijk elastisch, waardoor ze de arm perfect omsluiten. Ziet er zeer stijlvol uit.

arsenal shirt

De pasvorm van deze shirts is echt buitengewoon goed. Ze zijn hebben een slim fit en ook behoorlijk wat lengte. Tot 1.90m kun je makkelijk een M kopen, mits je postuur het toelaat.

arsenal shirt

Het derde shirt van Arsenal, ook wel het cupshirt genoemd, wordt gedragen in de toernooiwedstrijden van de Gunners. Denk hierbij aan de FA Cup, maar ook de Champions League. Het lijkt erop dat het shirt voornamelijk voor de CL-wedstrijden, die zich altijd na zonsondergang afspelen, gemaakt is. Dit valt namelijk wel op, ook in het donker.

arsenal shirt

Het shirt heeft een donkerblauwe voorzijde, die regelmatig onderbroken wordt door felgroene kleurtinten. De hoofdsponsor, het puma-logo en de Arsenal-badge zijn allemaal neongroen. Net als de schouders.

arsenal shirt

Het leukste aan dit shirt is misschien nog wel de graphic vlak onder de schouders en over de mouw. Wederom een hint naar een wat meer succesvolle periode uit de Arsenal-geschiedenis.

arsenal shirt

arsenal shirt

Als je van felle kleuren houdt dan is dit shirt waarschijnlijk helemaal jouw ding. Hoewel we dit ook een mooi en modern shirt vinden, gaat onze voorkeur toch uit naar het uitshirt. Maar hey, wie zijn wij. Degene die de keuze moet maken ben jij natuurlijk.

Vanaf nu kun je alle Arsenal-shirts voor 2016/2017 hier kopen.