Arsenal staat op het punt om Puma te verlaten voor veel betere deal

Het gaat de laatste jaren op sportief gebied niet echt best met Arsenal, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het nog steeds een gigantische club is met wereldwijde faam. Altijd een interessante partij voor sponsoren dus. Het huidige contract met Puma verloopt aan het einde van het seizoen 2018/2019 en de kans is klein dat het verlengd wordt. Er staat namelijk een grotere partij klaar die veel meer wil betalen.

Arsenal x adidas

De geruchten gingen al langer rond, maar volgens een Arsenal insider is een deal nu dichterbij dan ooit. Adidas heeft namelijk een gigantisch aanbod gedaan van om en nabij de 50 miljoen pond per jaar. Een forse verbetering ten opzichte van de 30 miljoen pond die the Gunners nu elk jaar krijgen van Puma.

Er is ook meteen iemand zo aardig geweest om te checken hoe zo’n Arsenal shirt eruit zou kunnen zien met adidas sponsoring.

Het zou niet de eerste keer worden dat adidas en Arsenal samen gaan werken, want van 1986 tot 1994 waren de drie strepen al op de tenues van Arsenal te zien. Waarschijnlijk hoeft Puma niet heel lang te treuren over dit verlies, want nadat Marseille en AC Milan als nieuwe partners werden gepresenteerd (vanaf komend seizoen) gaan er al lang geruchten rond over een deal met Manchester City. Het contract tussen Nike en City loopt in de zomer van 2019 af.

In de top drie belangrijkste kledingsponsoren in het Europese voetbal is trouwens geen plek voor Puma. Na Nike en adidas is er namelijk een behoorlijke verrassing die het brons pakt.

Bron: Footy Headlines