Dit is hoe Arsenal aan de bijnaam ‘The Gunners’ is gekomen

In de Premier League hebben alle clubs leuke bijnamen, maar wat ons betreft gaat er geen een boven ‘The Gunners’. Iedereen die ook maar iets met voetbal te maken heeft weet ook direct dat het de bijnaam is van Arsenal, maar waarschijnlijk weet een groot deel niet waar die naam vandaan komt. We leggen dat daarom graag even uit.

The Gunners

Deze bijnaam komt uit hetzelfde stukje historie waar de naam Arsenal uit voort is gekomen. De club werd in het einde van de negentiende eeuw opgericht door werknemers van Royal Arsenal, waar wapens voor het Britse leger werden gemaakt en opgeslagen. De voetbalclub werd destijds Woolwich Arsenal genoemd.

#Rambo #Arsenal #AR8

Een bericht gedeeld door Arsenal Official (@arsenal) op

Pas in 1913 verhuisde de club van Woolwich in zuid-oost Londen naar hun huidige locatie in noord Londen en verviel ‘Woolwich’ uit de naam. Arsenal bleef overeind, net als de links met wapens en geweren. Vandaar de bijnaam ‘Gunners’ dus en het kanon in het clublogo.

Op dit moment is het trouwens een tikkeltje onrustig bij Arsenal, want de fans zijn niet echt blij met de huidige gang van zaken. Vooral eigenaar Stan Kroenke moet het ontgelden. Dit is de reden waarom elke Gunner een hekel heeft aan Arsenal-eigenaar Kroenke.