Het nieuwe Arsenal uitshirt is een ode aan een regelrechte 90’s classic

Deze zomer keerde Arsenal terug bij shirtsponsor adidas, nadat ze al een samenwerking hadden in de jaren ’80 en ’90. Nadat ze een aantal weken het nieuwe thuistenue lanceerden waren we al razend enthousiast en dat is bij de presentatie van het nieuwe uittenue niet minder geworden. Sterker nog, Arsenal zou wel eens de beste tenues van het jaar kunnen hebben.

Arsenal uittenue 2019/20

Het thuistenue had al een mooie mix van classic en modern en op die weg borduurt adidas verder met dit uittenue. Het is namelijk geïnspireerd op één van de meest iconische Arsenal shirts ooit. Het design werd destijds (1991-93) ‘Bruised Banana’ genoemd en dat was eigenlijk zo fout dat het vet was. Het design groeide uit tot een favoriet onder de Gunners en bij de terugkeer van adidas zien we dus ook de terugkeer van het ‘Bruised Banana’ design.

Het is natuurlijk geen één op één kopie, maar een ietwat subtielere ode aan het shirt uit de jaren ’90. Een zeer geslaagde ode als je het ons vraagt, want het zigzag patroon is niet té overheersend en de kleurencombo van geel en donkerblauw werkt perfect. Eén ding weten we zeker: dit shirt zal als een gek verkopen onder de Arsenal fans.

Ben jij één van die Arsenal fans of vind je ‘m gewoon zo vet dat je dit shirt ook wil? Het nieuwe Arsenal uitshirt is hier verkrijgbaar. Mocht je het nieuwe thuisshirt nog eens in detail willen zien, dan moet je hier zijn.