AS Roma presenteert het schitterende nieuwe uittenue

AS Roma wordt 90 jaar en dat mag, nee wat zeggen we, moet gevierd worden. De Romeinse club kan altijd op veel sympathie rekenen vanuit de hele wereld, met name door Totti en hun altijd fantastische tenues. Het zou dus ook niet passend zijn als de 90e verjaardag van AS Roma niet gevierd zou worden met een prachtig uittenue. Een historisch uittenue, want dat ene detail maakt het hele shirt. Dan hebben we het natuurlijk over het logo op de linkerborst.

In plaats van het gebruikelijke Roma logo is er voor dit speciale ‘verjaardagstenue’ gekozen voor de “Lupetto”. Het symbool van de stad uit de Romeinse tijd, de wolf, is in een rood en geel rond logo verwerkt. Heel cool!

AS Roma uittenue 16/17

AS Roma uit 16/17

De rest van het tenue is eigenlijk compleet wit, maar dan wel een heel toffe kleur wit. De marmer-wit kleur ziet er niet alleen vet uit, maar is ook nog eens een ode aan de historische architectuur van de Italiaanse hoofdstad. Om de Romeinse trots op de club verder te benadrukken is “AS Roma” in de moderne crewneck met rode band verwerkt. Of het shirt aan het vorige uitshirt kan tippen vinden we moeilijk te beoordelen, maar dat ie weer ontzettend mooi is weten we zeker.

AS Roma uit 16/17

De rode streep die je over de zijkant ziet lopen heeft trouwens ook nog een functie. Als de speler in beweging is rekt deze band namelijk mee, waardoor de ventilatie gemaximaliseerd wordt. Een marmer-wit broekje en sokken in diezelfde kleur maken het tenue compleet.

Het AS Roma uittenue voor seizoen ’16/’17 is vanaf 28 juli hier verkrijgbaar.

Leestip: Nike presenteert het nieuwe AS Roma thuistenue voor komend seizoen