AS Roma speelde de Romeinse derby in deze speciale tenues

De Romeinse derby is altijd een speciale wedstrijd, maar Nike en AS Roma hebben ‘m nog wat specialer gemaakt door het thuisteam van een speciaal tenue te voorzien. Tijdens de eerste derby van dit seizoen speelde Strootman & co trouwens ook al in dit shirt, al is er nu weer wat aan veranderd. De kleuren blijven natuurlijk wél hetzelfde. Een prachtige combinatie van donkerrood en metallic goud.

AS Roma Derby tenue

Dit speciale shirt is als je het ons vraagt één van de beste van dit seizoen en de nieuwste toevoeging maakt het eigenlijk alleen maar vetter. Het sponsorloze design heeft namelijk wel een extra ‘tekst’ op de voorkant gekregen: SPQR, oftewel Senātus Populusque Rōmānus (De Senaat en het Volk van Rome), het motto van de stad Rome. De tekst is in metallic gouden kleur op de voorkant geplaatst.

Het donkerrode lichaam met metallic gouden details heeft overigens ook een diepere achterliggende gedachte. Het is namelijk een imitatie van de tunieken en helmen die de Romeinse legers droegen. Het shirt wordt afgetopt met een moderne kraag waarop ‘SPQR’ verwerkt is en een gouden AS Roma logo op de borst.

Helaas zullen de shirts niet voor het grotere publiek verkrijgbaar zijn. De wedstrijd is inmiddels trouwens afgelopen en Lazio heeft de strijd met 1-3 gewonnen. Een bittere pil voor de rode uit Rome.

Leestip: Nike eert Totti en zijn 25 jaar bij AS Roma met een limited edition Tiempo