Nike’s nieuwe AS Roma thuisshirt is weer een regelrechte hit

De tijd van nieuwe voetbalshirtreleases is inmiddels al eventjes bezig en een shirt waar we dan altijd ontzettend naar uitkijken is het thuisshirt van AS Roma. Dat bordeauxrode heeft altijd iets speciaals. Vaak is het een vrij minimalistisch design met één heel tof detail en dat maakt het shirt van grote klasse. Dit jaar is dat niet anders. Nike heeft het weer voor elkaar gekregen om er een gruwelijk shirt van te maken.

AS Roma thuistenue 2019/20

Uiteraard speelt het typische AS Roma rood weer de hoofdrol in het tenue, maar wat misschien wel het meest in het oog springt zijn de uiteindes van de mouwen en de kraag. Daar zijn bliksemschichten te zien en dat zorgt voor een heel cool effect. Het staat symbool voor de Romeinse God van de lucht, Jupiter, en geeft het verder klassieke tenue een vette upgrade.

Nike Football Apparel Senior Design Director (dat is een mond vol) Pete Hoppins legt het nog iets verder uit: ‘Romeinse mythologie en de invloed ervan op de Romeinse identiteit speelde een grote rol in dit concept. Dit jaar focusten we ons op Jupiter en de bliksemschicht was een logisch en krachtig symbool om te gebruiken.’

Onder het shirt zullen de spelers een wit broekje dragen en dezelfde rode kleur sokken als het shirt, inclusief bliksemschicht. Allemaal leuk en aardig, maar ons draait het om dat shirt en dat is gewoon weer gruwelijk. Het nieuwe AS Roma thuisshirt is hier te bestellen.

Gisteren lanceerde Nike het thuisshirt van hun andere Italiaanse club, Inter Milan. Dat is een zeer bijzonder design geworden met verticale én diagonale strepen.