Het nieuwe AS Roma uittenue is geïnspireerd op een Romeinse mythe

Nike gaat verder met het presenteren van nieuwe tenues van hun Italiaanse grootmachten, want na het nieuwe uittenue van Inter werd vandaag het nieuwe AS Roma uittenue gepresenteerd. Het tenue waar bijvoorbeeld nieuwelingen Justin Kluivert, Javier Pastore en misschien Hakim Ziyech hun uitwedstrijden zullen gaan spelen. Een vrij opvallend tenue, maar er blijkt goed over nagedacht te zijn.

AS Roma uittenue 2018/2019

Maar waarom is het dan opvallend? Het heeft vooral te maken met de kleur, want grijs is niet bepaald een kleur die je meteen met AS Roma zou associëren. De uitleg achter de keuze is echter best logisch als je een beetje bekend bent met de Romeinse mythologie. Volgens de verhalen zijn werden de oprichters van de stad Rome, Romulus en Remus, namelijk opgevoed door een wolvin. Die wolvin, een vitaal symbool voor Roma, vormt de inspiratie achter dit tenue en daarom heeft het dus een grijze kleur gekregen.

Daar houdt de link met wolven nog niet op, want ook de ‘Lupetto’ (kleine wolf) is een belangrijk symbool voor de stad en club en die komt ook terug in het tenue. Die is terug te vinden op de rood en oranje streep achterin de nek, wat wij het mooiste detail van het hele tenue vinden. Verder zijn er nog subtiele horizontale lijnen verwerkt op de voor- en achterkant en zijn witte zigzaglijnen geplaatst op de mouwen, wat typisch is voor het nieuwe Nike Aeroswift template dat bij zo’n beetje alle teams die door Nike gesponsord worden terugkomt.

Misschien niet het meest spectaculaire design van het jaar, maar de kracht van een AS Roma tenue zit ‘m wel vaker in de eenvoud, sterke details en goed gevoel voor stijl. Het nieuwe AS Roma uitshirt is hier te bestellen. Begin mei werd het nieuwe thuistenue van de Romeinen al onthuld en die kun je hier checken.

Als we onze focus weer even verleggen op het WK dan zien we dat vanavond de topwedstrijd Engeland – België op het programma staat. Wij durven te zeggen dat deze 4 dingen (bijna) zeker gaan gebeuren tijdens de wedstrijd.