AS Roma zet spelersaankondigingen in om vermiste kinderen te vinden

Er zijn maar weinig voetbalclubs op deze aardbol met een geniaal social media team zoals AS Roma dat heeft. Vaak waren het humoristische tweets die viral gingen waardoor ze wereldwijd een enorme following kregen. Deze zomer zal er echter een wat serieuzere toon te merken zijn via de kanalen. Bij de transferaankondigingen gaan ze namelijk tegelijkertijd aandacht vragen voor vermiste kinderen.

AS Roma zet zich in voor vermiste kinderen

Roma heeft een samenwerking opgezet met het National Center for Missing and Exploited Children in Amerika en met Telefono Azzurro in Italië om aandacht te vragen voor vermiste kinderen. Bij elke transferaankondiging zullen er deze zomer twee video’s via de sociale kanalen gelanceerd worden. Eén met Italiaanse kinderen en één met Amerikaanse tieners. De club is momenteel met een Brits goed doel in gesprek om aan meer info en foto’s te komen van vermiste kinderen in Europa.

Uiteraard is het doel van deze prachtige actie duidelijk: publiciteit voor de verschillende zaken genereren en hopen dat het resulteert in nuttige informatie die ervoor zorgt dat het kind gevonden wordt. Ja, dat komt wel effe binnen hè? Hier kun je nog veel meer lezen over de campagne en checken hoe jij kunt helpen.