David de Gea geeft briljante assist over dik 70 meter (video)

We kennen David De Gea allemaal als één van de beste keepers ter wereld. Zeker als het op reflexen aankomt is er niemand beter dan de Spanjaard, maar over zijn voetballende kwaliteiten wordt nog wel eens getwijfeld. Die zijn in ieder geval niet zo goed als die van City doelman Ederson, want de Braziliaan legt de bal neer waar hij wil en kan zelfs van een achterbal een levensgevaarlijke kans maken. ‘Maar wat Ederson kan, kan ik ook’ moet De Gea gedacht hebben. Gisteren gaf hij namelijk een heerlijke assist over 70 meter.

Assist David De Gea

Spanje gaf Argentinië gisteren tijdens de oefeninterland een monsterlijk pak slaag door met 6-1 te winnen. Het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in de 73ste minuut, toen David De Gea zijn teamgenoot Iago Aspas de diepte in zag rennen. De Gea twijfelde niet en legde de bal met een piekfijne en retestrakke trap achter de verdediging, zodat Aspas direct één op één met de keeper stond. Hij faalde niet en dus werd de assist voor David De Gea officieel. Hieronder de beelden.

Is hij naast de beste lijnkeeper ter wereld dan ook de meest complete? Dat betwijfelen we toch een beetje, zeker als je deze beelden ziet van Ederson. Wat is die man goed met de bal aan de voet en een voorbeeld voor alle keepers.