Man City doelman Ederson bewijst zijn klasse met zieke assist op Aguëro

Vorig seizoen maakte de Braziliaanse doelman van City al heel veel indruk door behalve een bal te kunnen pakken ook over een fantastische trap beschikt. Verdedigers kunnen hem altijd inspelen en hij legt ‘m vervolgens bij iemand op de stropdas. Nog een kwaliteit is zijn uittrap. Vanaf het vijfmetergebied knalt hij de ballen zo over de verdediging van de tegenstander heen, met alle gevaren van dien.

Assist Ederson

Gisteren was het weer zover tijdens de wedstrijd Manchester City – Huddersfield. Bij een 0-0 tussenstand ziet Ederson Aguëro de loopactie maken en Ederson zet zijn teamgenoot met een perfecte trap over een kleine 80 meter oog in oog met de keeper van Huddersfield. Hoe Aguëro het afmaakt verdient ook een applaus, maar de echte credits gaan wat ons betreft naar Ederson.

Uiteindelijk wonnen The Citizens met 6-1 en daarmee lijkt de geoliede machine van Guardiola alweer op volle toeren te draaien. Ongetwijfeld gaat Ederson daar weer een heel belangrijke rol in spelen met zijn voetballende kwaliteiten. Nu we het toch over zijn kwaliteiten hebben: dit is waarom elke keeper een voorbeeld moet nemen aan Ederson.