Aston Martin presenteert eerste twee brute auto’s uit de AMR Division

Er zijn niet zo heel veel automerken die een speciale performance divisie hebben voor extreme versies van bestaande modellen. Merken die dat wel hebben zijn bijvoorbeeld Mercedes met de AMG, BMW met de M en Bentley heeft Mulliner. Voor een lange tijd zat Aston Martin niet in dat rijtje, maar daar komt nu verandering in. Ze hebben de AMR Division aangekondigd via twee ongelofelijk dikke versies van de Rapide en Vantage. Pure autoporno dit!

Aston Martin AMR

De supercars representeren de volgende stap vooruit in Aston Martin’s ontwikkeling als automerk. De Rapide AMR heeft een überkrachtige 591 pk sterke 6.0 liter V12 motor gekregen met een gloednieuw quad-uitlaat systeem, waardoor het een maximale snelheid van 336 km/u kan halen. De Vantage AMR Pro is uitgerust met een GT4 race motor, wat het de meest krachtige V8 Vantage ooit maakt. Beide wagens hebben AMR’s typische Stirling Green kleur gekregen met knallende limoen groene accenten, carbon fiber en Dark Knight Alcantara bekleding. Er worden slechts 210 exemplaren van de Rapide gemaakt, terwijl de Vantage nóg exclusiever wordt met slechts 7 exemplaren.

De wachtrij op beide auto’s zullen inmiddels al gevuld zijn en we zijn razend benieuwd of er wellicht één lucky voetballer tussen zit. Deze eerste twee modellen beloven in ieder geval nog veel meer dikke producten uit de AMR stal van Aston Martin.

Leestip: Deze 13 foto’s bewijzen dat de Range Rover Velar de mooiste ooit is

Bron: HiConsumption