Dit is het sicke stadion waar Frank de Boer zijn thuiswedstrijden gaat coachen

Het heeft er alle schijn van dat Frank de Boer zijn trainerscarrière gaat vervolgen in de Verenigde Staten. Bij Atlanta United om precies te zijn. De kersverse kampioen van de MLS, terwijl het pas het tweede seizoen van de club was. Een knappe prestatie waar Frank de Boer een vervolg aan moet geven. Aan het stadion en de fans zal het in ieder geval niet liggen!

Mercedes Benz Stadium

Het stadion van Atlanta United, wat gedeeld wordt met NFL club Atlanta Falcons, is zowel van binnen als buiten ongelofelijk mooi en de fans creëren er een dikke sfeer. Als het helemaal vol zit, zitten er zo’n 70 duizend fans op de tribunes. Qua technologie is het dak het meest indrukwekkend, maar nogmaals: die binnenkant is eigenlijk net zo indrukwekkend. Vooral met het 360 graden scherm en de koepel. Mag ook wel, want het hele project heeft $1,5 miljard gekost. Check vooral onderstaande video ook even om te zien hoe dit sicke stadion tot stand is gekomen!

Foto: atlutd.com

View this post on Instagram

Home sweet home 🏟

A post shared by Atlanta United FC (@atlutd) on

En dan nu de sfeer. Ook in Amerika zijn ze namelijk behoorlijk gek aan het worden van het voetbal en de tifo’s die daarbij horen. Hieronder in één Instagram posts een verzameling van de mooiste tifo’s van het jaar. Die doen zeker niet onder voor andere tifo’s in de voetbalwereld. En check ook even die video daaronder. Gekkenhuis.

Genoeg om naar uit te kijken dus voor Frank de Boer.

Een ander team dat vol bezig is met de bouw van een nieuw stadion is natuurlijk Tottenham. De planning is al flink in de soep gelopen, maar hoe staat het er nu voor en wanneer wordt de eerste wedstrijd in dat stadion gespeeld? Hier check je dat.

Foto: Instagram @atlutd