Nike introduceert nieuwe derde tenues van Atlético Madrid & Barça

Vandaag is de dag dat het nieuwe Champions League seizoen eindelijk afgetrapt wordt, maar het is ook de dag dat Nike voor de eerste keer ooit een derde tenue heeft ontworpen voor Atlético Madrid. Ook die andere Spaanse topclub onder contract bij Nike heeft vandaag het nieuwe derde tenue ontvangen. Niet geheel toevallig op de dag dat beide teams hun eerste wedstrijd in het miljardenbal spelen dit seizoen. Deze tenues zullen dan ook voornamelijk bij de uitwedstrijden in dit toernooi gebruikt worden.

Atlético Madrid derde tenue 2017/2018

Net als bij de thuis- en uittenues gebruikt Nike voor de derde tenues hetzelfde template bij alle topclubs. In het geval van Atlético heeft dat geresulteerd in een ‘Space Blue’ en ‘Laser Pink’ kleurencombinatie met een camo-print over het hele tenue. Als een ode aan de club is onder het rugnummer van de spelers de tekst ‘Atlético’ subtiel verwerkt. Uiteraard heeft dit shirt ook het nieuwe clublogo op de borst. Vanavond zullen ze het tenue voor de eerste keer dragen tijdens de uitwedstrijd tegen AS Roma voor de Champions League.

Het nieuwe Atlético Madrid derde tenue is hier te bestellen.

FC Barcelona derde tenue 2017/2018

Natuurlijk heeft Nike ook bij het tenue van Barcelona hetzelfde template gebruikt met de camo-print over het hele tenue, maar de kleuren zijn deze keer wat minder extreem. Een ‘Dark Maroon’ kleur overheerst in het tenue en die wordt gecombineerd met feloranje details, zoals de strepen op de schouder. In die strepen is een mozaïek detail verwerkt wat verwijst naar de beroemde architectuur in de stad. Wat ons betreft een betere kleurencombo dan die van Atlético Madrid.

Het nieuwe FC Barcelona derde tenue is hier verkrijgbaar.

Gisteren presenteerde Nike trouwens ook de derde tenues van AS Roma en Internazionale. De tenues van die Italiaanse topclubs kun je hier checken.