‘Atlético Madrid gaat vroegtijdig afscheid nemen van Nike voor nieuwe sponsor’

Atlético Madrid mag dan wel een contract hebben met Nike dat tot 2026 doorloopt, maar de kans is groot dat de samenwerking niet meer zo lang gaat duren. Volgens Spaanse media staat er namelijk een andere partij klaar die het graag wil overnemen én veel meer wil betalen.

Atlético Madrid gaat Nike verlaten

Het zou gaan om Puma, het merk dat de tenues voor Atlético maakte in de jaren ’80 en ’90. De gesprekken tussen Puma en Atléti zouden afgelopen zomer al begonnen zijn en daarbij gaf het Duitse merk aan bereid is het dubbele te betalen van wat Nike betaalt. Niet heel gek dus dat Atlético daar voor open staat.

Puma wilde de samenwerking laten starten vanaf het seizoen 2019/20, maar dat bleek onmgelijk. De nieuwe doelstelling is begin 2020/21, dus naar verwachting kun je dan weer de eerste Atlético Madrid x Puma tenues verwachten na 20 jaar Nike. De bevestiging van deze samenwerking kan overigens nog wel even duren, naar verwachting een jaar ongeveer.

Het rijtje door Puma gesponsorde clubs gaat hierdoor een prachtige toevoeging krijgen. Het merk was sowieso al lekker bezig, want vanaf volgend seizoen gaan ook Manchester City en Valencia door het Duitse merk gesponsord worden. Komt ook nog eens bij dat ze gaan proberen om Diego Costa, Thomas Lemar en Coach Simeone willen contracteren. Jan Oblak is pas al gepresenteerd als nieuwe Puma speler.

View this post on Instagram

OBL🚫K MODE 🔛 @oblakjan

A post shared by PUMA Football (@pumafootball) on

Een club die Puma juist gaat verlaten is Arsenal. Wie daar de nieuwe kledingsponsor gaat worden is nog niet duidelijk, maar natuurlijk is één van de gegadigden adidas. Mocht adidas het worden, dan zouden de Arsenal shirts er volgend seizoen zo uit moeten zien.

Bron: Footy Headlines