Nike lanceert het nieuwe 2018/2019 uittenue van Atlético Madrid

In mei onthulde Nike het nieuwe thuistenue van Atlético Madrid met een bijzondere twist en nu is het de beurt aan het uittenue. Een moderne look in een prachtige blauwe kleur, in combinatie met oranje details. Het klinkt een beetje als too much, maar dat is het zeker niet.

Atlético Madrid uittenue 2018/2019

Blauw is een kleur die al lang geassocieerd wordt met Atlético Madrid. Al 115 jaar zelfs. Nog voordat de inmiddels beroemde rode en witte strepen de standaard zijn bij de thuistenues was blauw al een belangrijke kleur in de tenues van de club. Ook bij uittenues hebben we het al vaker gezien. Voor komend seizoen wordt de geschiedenis van die kleur en de club gebruikt als inspiratie en het resultaat is dit schitterende blauwe uittenue.

Oranje details komen van top tot teen terug in het tenue, zoals bij de sponsor op de voorzijde, de namen en nummers op de rug en het Nike logo. Het geeft het shirt nog meer energie. De kleurencombinatie representeert volgens Nike de jeugdige en dynamische selectie die voor positieve energie zorgt. Op de mouwen en zijkanten van het broekje zien we ook weer het Nike Aeroswift zigzag-patroon terugkomen wat het merk bij bijna alle clubs gebruikt, maar er ook gewoon erg vet uitziet. Niks mis mee dus!

Het nieuwe Atlético Madrid uittenue is hier te bestellen.

Vandaag presenteerde Nike overigens ook het nieuwe thuis- en uittenue van Tottenham Hotspur. Vooral het uittenue vinden wij heel cool.