Aubameyang en Nike tillen samenwerking naar een nieuw niveau

Nike en Dortmund spits Aubameyang hebben al een tijdje een goede relatie. De Gabonees draagt al jaren schoenen van ‘The Swoosh’ om zijn voeten en sinds het vertrek van Neymar bij de Hypervenom is Aub één van dé gezichten geworden van de Hypervenom. In het verleden heeft hij zelfs al eens speciale Aubameyang kicksen gekregen van Nike, maar voor de derby van afgelopen weekend hadden ze iets voorbereid wat we nog nooit eerder zagen. Nike maakte namelijk een masker voor de spits. Een masker dat de spits opzette toen hij scoorde.

Aubameyang ‘The Masked Finisher’

Speciaal voor de lancering van de Hypervenom 3 ‘Strike Night’ (bovenstaande schoen) kregen de belangrijkste spitsen van Nike hun eigen bijnaam en die van Aubameyang werd ‘The Masked Finisher’. Niet zo gek natuurlijk, want hij werd al gezien als de Batman van het voetbal. Hij droeg ook al eens een Spiderman-masker op het veld. Nike maakte gebruik van zijn naam en van de grote aandacht die de derby kreeg door een masker te maken voor de Gabonees, natuurlijk in de kleuren van de nieuwste Hypervenom. Het lijkt er zelfs op alsof het masker gemaakt is van dezelfde materialen en het schoenentasje wat je erbij krijgt. Toch vrij bizar.

Bovenstaande actie kwam Aubameyang overigens wel op kritiek te staan, want velen konden het niet echt waarderen dat hij na het scoren even een masker opzet. Hij werd als arrogant bestempeld, maar daar reageerde hij via bovenstaande Instagram post op: “Ik arrogant? Kom op jongens, dit is hoe ik leef! Dit is mijn wereld en ik ben als een kind die het leuk vind om te voetballen (teleurgesteld over het resultaat), maar we gaan door.”

Mocht je trouwens nog twijfelen of dit masker wel echt van Nike afkomt, dan zal onderstaande video van Nike zelf genoeg bewijs leveren. En hoewel we het bizar vinden dat Nike nu zelfs maskers gaat maken voor zijn spelers en dat die speler het masker dan via iemand bij de zijlijn moet ontvangen, vinden wij het toch best wel cool. Als het maar bij Aubameyang blijft.

Leestip: Aubameyang presenteert de vetste Hypervenom 3 tot nu toe