Audi showt autolichten van de toekomst en dat ziet er gruwelijk uit

Het gaat behoorlijk hard met de ontwikkeling van auto’s. Tegenwoordig zijn er steeds meer elektrische modellen verkrijgbaar en zien we steeds meer futuristische looks. Audi is geen uitzondering op dit gebied met de nieuwste designs. Vooral qua verlichting is Audi altijd één van de toppers onder de automerken. De laatste jaren zijn ongeveer alle auto’s uitgerust met LED-lampen en die zien er altijd heel vet uit. Nu geven ze ons een kijkje in de toekomst met achterlampen zoals je die nog nooit zag.

The Swarm

De verlichting heeft de toepasselijk naam ‘The Swarm’ gekregen omdat de verlichting als een zwerm vogels over de achterkant beweegt. Deze conceptverlichting is in feite een groot interactief OLED-scherm wat constant in beweging is en reageert op je rijgedrag. We praten over conceptverlichting, want ondanks dat het veel aandacht trekt is het nog verboden op de weg. Juist omdat het zoveel aandacht trekt. Best logisch. Wij kunnen ons namelijk wel voorstellen dat het voor flink wat bumperklevers zal zorgen. Toch hopen we het in de toekomst op de weg te zien, want dit ziet er echt gruwelijk uit!

Met een beetje fantasie zou je in de toekomst wellicht kunnen communiceren met degene achter je via teksten op het scherm. Kun je richting uitwedstrijden je teamgenoten achter je gewoon even uitschelden. Maar als bovenstaande verlichting al te veel afleidt zal dat er waarschijnlijk nooit van komen.

Leestip: Deze 13 foto’s bewijzen dat de Range Rover Velar de bruutste ooit is

Bron: FHM