Bakary Sako heeft de meest gruwelijke collectie voetbalschoenen ter wereld

Voor de ene voetballer zijn voetbalschoenen niets meer dan het schoeisel wat ze dragen tijdens een wedstrijd, maar voor de ander is het heilig materiaal waarmee ze hun karakter en stijl tonen. Crystal Palace aanvaller Bakary Sako valt in ieder geval in die tweede categorie en heeft waarschijnlijk de meest bijzondere collectie kicksen ter wereld. Hij laat ze zelfs volledig customizen door een vriend van hem. Een proces dat volledig met de hand gedaan wordt.

De kicksen van Bakary Sako

Bij een excentrieke voetballer horen natuurlijk excentrieke voetbalschoenen en zo kun je zijn collectie gerust noemen. In gesprek met Crystal Palace FC showt hij zijn kicksen en vertelt hij het verhaal achter de meest opmerkelijke voetbalschoenen. Dat zijn ongetwijfeld de Manga-stijl Mercurials met bijvoorbeeld een Dragon Ball Z en Street Fighter-look. Bakary is namelijk een enorme fan van deze series, met Dragon Ball Z als zijn favoriet. Hij kijkt die show nu nog steeds. Verder zien we ook wat oudere modellen en vertelt hij over de schoenen die hem een garantie op goals oplevert.

Misschien een ideetje voor jouw eigen voetbalschoenen om ze te laten customizen? Dan moet je natuurlijk wel een professional vinden die zoiets kan, anders raden we het toch af. Dit zijn 10 andere dingen die je nooit met je voetbalschoenen moet doen.