Marcelo vertoont zijn buitenaardse balcontrole nog een keer

De laatste paar maanden heeft de Braziliaanse linksback van Real Madrid ons al meerdere malen versteld doen staan met zijn ongelofelijke balcontrole. Wij beginnen te denken dat de beroemde FIFA uitspraak van Sierd de Vos, ‘het lijkt wel alsof hij de bal aan een touwtje heeft’, zelfs voor hem bedoeld is. Tegen FC Bayern, op de training bij Real Madrid en nu weer op de training van Brazilië liet hij zijn mind blowing  skills zien.

Balcontrole Marcelo

We beginnen even met die aanname in de eerste Champions League halve finale tegen FC Bayern. Na een crosspass richting de Braziliaan legde hij de bal namelijk volledig dood. En met volledig dood bedoelen we dan ook écht volledig dood. Mocht je het nog niet gezien hebben of het gewoon nog een keer willen zien: hieronder de beelden.

Dagen later volgde een moment van volledige waanzin op de training van Real Madrid. Hij staat met zijn rug naar de bal toe, kijkt niet om en merkt toch dat er een pass naar hem verstuurd wordt, die hij vervolgens no-look controleert. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen snappen we nog steeds niet. Wie weet schuilt er wel een hele grote tovenaarshoed onder die bos krullen.

Dan komen we aan bij het moment op de training van Brazilië. Samen met Fernandinho en Gabriel Jesus staat hij een balletje hoog te houden en plots is ‘ie daar weer: tovenaar Marcelo. Hij plukt een bal uit de lucht alsof het niets is en die bal blijft gewoon plakken aan zijn voet. Applausje hoor.

@marcelotwelve’s touch…⚽️? Credits:@esporteinterativo

Een bericht gedeeld door Football Soccer Futbol (@rldesignz) op

We zijn benieuwd of hij ook van deze kunstjes gaat laten zien tijdens het WK. We hebben in ieder geval hoge verwachtingen van hem. Eigenlijk gewoon van heel Brazilië, want wat hebben zij een sterk team. Zullen ze hun favorietenrol kunnen bevestigen met de WK titel? Volgens dit onderzoek gaan ze het niet winnen. Maar wie wel?