Barça-aanwinst Mina verklaart waarom hij schoenen uittrok bij presentatie

Barça heeft een aardige slag op de transfermarkt geslagen deze week. Natuurlijk ging bijna alle aandacht uit naar Philippe Coutinho, maar misschien nog wat bijzonderder vonden wij de presentatie van de Colombiaanse Yerry Mina.

Hieronder zie je beelden van de stadionpresentatie. Met een grote smile komt de voormalig speler van Palmeiras het veld op gelopen. Eenmaal aan de rand van het veld stopt de Colombiaan en trekt hij zijn Predators en sokken rustig uit. Vervolgens stapt hij met blote voeten het veld, loopt een rondje en zwaait nog wat naar de supporters.

Verklaring uittrekken schoenen

Natuurlijk vroeg men zich af waarom Mina dit deed. “Er is een gezegde in mijn land dat zegt, “Voel het land dat je wilt veroveren met de zolen van je blote voeten”. En ik wil hier geschiedenis schrijven met iedereen. Ik doe het altijd en hoop te slagen.”

De 23-jarige verdediger liet zien ontzettend vereerd te zijn met zijn nieuwe werkgever. Hij ontmoette zijn nieuwe teamgenoten en vooral de ontmoeting met Messi was onvergetelijk. De 1,95 meter lange Mina sloeg de amper 1,70 meter kleine Messi in zijn armen en leek, vooral bij de tweede knuffel, nooit meer los te willen laten. Prachtig.