Barça is dichtbij het grootste sponsorcontract ooit

In de goede oude tijd speelde Barcelona nog in het prachtige blauw met rood, zonder sponsor op de voorkant. Het geld was niet nodig en een tijd lang hoefde Unicef niet eens te betalen voor de sponsoring. De tijden zijn inmiddels veranderd en geld regeert in deze wereld. Barça moet mee gaan in het grote geld en ze lijken binnenkort een gigantisch slag te slaan. Qatar Airways verdwijnt van het shirt en wordt vervangen door een partij die nog meer betaald.

Duurste sponsorcontract

Die partij gaat zelfs meer betalen dan Chevrolet aan United betaalt (€54 miljoen) en Yokohama Tyres aan Chelsea betaalt (€44 miljoen). Serieus geld dus. Wie de nieuwe sponsor gaat worden is nog onbekend, maar naar verwachting wordt dit nog voor het einde van het jaar bekend gemaakt. Er gaan geruchten rond dat het een Aziatisch bedrijf zal zijn. Wordt het een nieuwe vliegtuigmaatschappij zoals Air Asia? Of misschien zien we een terugkeer van Samsung in de top van het voetbal.

Mocht het Samsung worden, dan hopen we niet dat de shirts plotseling vlam gaan vatten of ontploffen. Zou toch zonde zijn als we in één klap Messi zouden verliezen. Een ding is zeker: Samsung kan wel een imago-boost gebruiken. En anders is Ferrari ook een stijlvolle optie toch?