Dit is het schitterende nieuwe derde shirt van FC Barcelona

Toen Nike het nieuwe thuisshirt van Barça presenteerde maakte we ons een beetje zorgen over de shirts die de Catalaanse club ging krijgen. Een geblokt blauw-rood design was namelijk niks voor de club. Gelukkig maakte Nike dat goed met een prachtig uitshirt en we zijn de flater van het thuisshirt al helemaal vergeten na de lancering van het nieuwe derde shirt.

FC Barcelona derde shirt 2019/20

Nike zet het thema van derde shirts geïnspireerd op de jaren ’90 voort met dit retro design. De basis van het shirt is lichtblauw, maar daar is op subtiele wijze een patroon in verwerkt wat doet denken aan de graphics die je op de shirts in de jaren ’90 zag. Dat patroon is trouwens een geïnspireerd op het Wapen van Barcelona (de vlag). Wat ook direct voor nostalgische gevoelens naar die periode zorgt is het classic Nike logo.

Daar houden de ‘klassieke’ details nog niet op, want ook de kraag zorgt overduidelijk voor een retro vibe. Wat we daar heel tof aan vinden is dat daar zowel blauw als rood in terugkomt. Op de uiteindes van de mouwen is een blauwe band geplaatst. Echt een ijzersterk shirt hoor.

Het tenue zal gecompleteerd worden door een lichtblauw broekje (dezelfde kleur als het shirt) en ook de sokken krijgen die kleur, maar dan in combinatie met donkerblauw en een dunne rode band.

Het nieuwe FC Barcelona derde shirt is nu hier te bestellen.