Barça wil naam Camp Nou veranderen voor ongelofelijke bak geld

In 1954 werd één van de meest iconische voetbalstadions ter wereld gebouwd. FC Barcelona’s Camp Nou was een feit en met een capaciteit van 99.354 is het momenteel het grootste Europese stadion en ’s werelds tweede grootste voetbalstadion. Het stadion is een waar voetbalkathedraal en de naam is een voetbalbegrip. Toch wil de club de naam van het stadion veranderen en daar zou een ongelofelijk bedrag tegenover staan.

Naamswijziging Camp Nou

Barça wil voordeel halen uit de uitstekende prestaties in binnen- en buitenland door nieuwe investeerders binnen te trekken. Voornamelijk vanuit de VS waar ze nu in voorbereiding op het volgende seizoen zijn. Investeerders moeten wel hele diepe zakken hebben, want de Catalanen denken $479 miljoen te kunnen vangen voor de naamrechten van het stadion. De prijs was in eerste instantie op $319 miljoen gezet, maar na goedkeuring van de gemeenteraad hebben ze de prijs mogen verhogen naar bijna een half miljard dollar.

De naamswijziging zou ook onderdeel zijn van serieuze ‘rebranding’ en de renovatie van het stadion en het trainingscomplex. Het stadion zal namelijk in capaciteit uitgebreid worden en een moderner uiterlijk gaan krijgen. Ze verwachten die werkzaamheden in 2021 klaar te hebben. Met deze stappen willen ze niet alleen het grootste voetbalmerk ter wereld worden, maar ook één van de grootste sportmerken wereldwijd. Hier lees je alles over het project van het ‘nieuwe Camp Nou’, inclusief afbeeldingen van hoe het stadion eruit komt te zien.

De beweegredenen van FC Barcelona zijn natuurlijk te begrijpen, maar het is toch zonde als het iconische stadion een naam krijgt als de ‘Rakukten Arena’ of wat dan ook.

Een ander iconisch stadion dat aangepakt wordt is het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund. Het stadion met ruim 80.000 wordt uitgebreid, en hoe.

Foto: FC Barcelona

Bron: Sport Bible