Het nieuwe uitshirt van Barça is een ode aan het oprichtingsjaar van ‘La Masia’

Het nieuwe thuisshirt van Barça werd niet heel positief ontvangen. Niet zo gek ook, want in plaats van rood en blauwe strepen is het een shirt geworden met een soort schaakbord van rode en blauwe blokken. Heiligschennis. Het uitshirt is het tegenovergestelde en speelt juist in op het heilige DNA van FC Barcelona. Het oprichtingsjaar van La Masia, de jeugdopleiding, om precies te zijn. Dat was in 1979 en in dat jaar droeg het eerste team een uitshirt wat uitgegroeid is tot een echte cult classic. Dat shirt vormt de basis voor dit nieuwe uitshirt.

FC Barcelona uitshirt 2019/20

Zoals we wel vaker bij de uitshirts van Barça zagen is het een combinatie geworden van een felgele kleur met het iconische rood en blauw, wat natuurlijk de clubkleuren zijn. Die clubkleuren lopen diagonaal over een gele basis en behalve dat het er classy uitziet met een retro tintje, ziet het er gewoon heel stijlvol uit. De v-hals past er goed bij en nog een tof detail is te vinden in de uiteindes van de mouwen. Aan de ene kant rood, aan de andere kant blauw.

Afhankelijk van de tegenstander zal er onder het shirt een blauw of geel broekje gedragen worden. De sokken zullen geel zijn met rode en blauwe details. Wij vinden het in ieder geval een ijzersterk tenue. Misschien niet het meest spectaculaire of innovatieve, maar juist met respect voor de geschiedenis en tradities van de club.

Het nieuwe FC Barcelona uitshirt is vanaf 9 juli hier te bestellen.