Barcelona viert 500e goal van Messi met kippenvel-video

Gisteren werd nog maar eens duidelijk wat we allemaal eigenlijk al lang weten: Messi is de beste voetballer ooit. Met zijn twee goals en fantastische spel in ‘El Clasico’ was hij de absolute man of the match en vooral zijn tweede goal in de 92e minuut was een bijzondere. Niet alleen omdat die goal er voor verantwoordelijk is dat Barça helemaal terug is in de titelstrijd, maar ook omdat het Leo’s 500e officiële goal voor de Catalanen was. Wat een moment om die mijlpaal te bereiken.

500 goals Messi

Zo’n bijzonder moment moet natuurlijk groots gevierd worden en bij Barcelona doen ze dat met een prachtige video. Ze nemen ons terug in de dag van het eerste doelpunt van Messi (1 mei 2005), op aangeven van Ronaldinho. Onder begeleiding van een David Attenborough-achtige stem krijgen we de beelden van zijn eerste goal te zien, waardoor het net een natuurfilm lijkt. Een film van de beste voetballer ooit in zijn natuurlijke habitat, want dat is een voetbalveld voor hem. 499 goals later is hij nog steeds diezelfde Messi. Nog steeds de allerbeste.

Kippenvel. Laten we hopen dat we nog een karrenvracht aan goals en andere mooie momenten van deze voetbalgod mogen meemaken.

Leestip: Messi vs Dybala – de cijfers van beide Argentijnen op hun 23e