Benzema doet zijn kant van het chantage-verhaal in docu ‘Le K Benzema’

Karim Benzema is toch wel een speler die je mag omschrijven als wereldspits. Hij staat al voor het negende seizoen in de spits van Real Madrid en zijn prijzenkast puilt inmiddels uit met onder andere 2 Spaanse titels, 4 Franse kampioenschappen en 3 keer de Champions League. En toch is er iets wat de laatste jaren mist bij Karim Benzema: de nationale ploeg. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de afpersingszaak tussen hem en mede-international Valbuena.

Le K Benzema

Karim Benzema werd ervan verdacht dat hij zich schuldig maakte aan het afpersen van collega-international Valbuena door middel van een sekstape. Dit kwam rond augustus 2015 aan het licht en sindsdien besloot bondscoach Deschamps hem niet meer op te roepen. Nu is het echter tijd voor Benzema’s kant van het verhaal en dat doet hij in de Canal+ docu ‘Le K Benzema’ die gewoon op Netflix te vinden is. Zo luidt de volledige omschrijving van de docu.

Nadat Karim Benzema is gechanteerd en aan de kant is gezet door het Franse nationale team, vertelt deze aanvaller van Real Madrid zijn kant van het verhaal. Les Bleus, de zaken, zijn imago, zijn relatie met Zidane en Ronaldo, zijn relatie met Frankrijk en de Fransen, Real Madrid, Olympique Lyon, zijn twijfels en zijn glorie komen aan bod. Karim Benzema en zijn familie beantwoorden alle vragen en ontwijken geen enkele controverse. In deze film getuigen de grootste namen in het voetbal en geven ze hun mening over de speler en de man: Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry en vele anderen…

Hierboven is de trailer te zien. Een heel vrolijke docu zal het niet gaan worden, maar zeker wel een interessante. Toch zal het qua droevigheid waarschijnlijk niet in de buurt komen van deze voetbaldocu die op Netflix gaat verschijnen.