Dit is wat de best verdienende FIFA speler ter wereld jaarlijks opstrijkt

Vroeger droomde je waarschijnlijk van een carrière als profvoetballer, maar nu zou je toch ook wel genoegen nemen met een professionele carrière als FIFA speler? De hele dag een beetje op de bank hangen, FIFA spelen, je spel verbeteren en misschien af en toe een video op YouTube posten waarin je tips & tricks geeft. Klinkt als een droom. Een droom die geleefd wordt door de Zweed Ivan “BorasLegend” Lapanje. Hij is tot de dag van vandaag Guinness Gaming World Record houder als best verdienende FIFA speler ter wereld. Dit record is trouwens gericht op wat hij aan prijzengeld verdient met het spelen van FIFA. Overige inkomsten (zoals YouTube) zijn niet meegerekend.

Photoshoot ? #teameurope #eachampionscup

Een bericht gedeeld door BorasLegend (@ivanlapanje) op

Inkomen pro FIFA-speler

Natuurlijk is zijn inkomen afhankelijk van zijn prestaties in het jaar bij toernooien, maar zelf zegt hij dat het gemiddeld zo’n €50.000 per jaar oplevert aan prijzengeld. Daar zitten af en toe uitschieters tussen, zoals het jaar 2013. Toen verdiende hij namelijk zo’n €130.000, waarvan het grootste gedeelte binnenkwam door het winnen van de Virgin Gaming EA Sports FIFA Challenge in Las Vegas. Ongelofelijk veel geld dus, maar het leven van een professionele FIFA-speler is niet alleen maar feest.

“Het is mijn fulltime baan en het is net als andere professionele sporten. Je moet altijd oefenen om aan de top te blijven. Het is de druk om goed te blijven presteren. Je weet nooit wanneer je even een mindere periode zult hebben. Toch is het beter dan een 9 tot 5 baan, want ik heb veel vrije tijd, zie veel van de wereld en beslis over mijn eigen agenda. Ik kom net terug uit Bangkok en er komen steeds meer toernooien aan. Veel van die toernooien worden nog online gespeeld, maar ik reis zo’n 8 of 9 keer per jaar voor FIFA-gerelateerd werk.”

Voor zo’n jetset leven moet je zelfs als FIFA-speler behoorlijk in vorm zijn en daarom geeft hij ook aan dat een gezonde levensstijl belangrijk is. “Je speelt namelijk met je brein en dan moet het daarboven ook goed zitten, dus slapen, eten en fitnessen houden je in vorm.” Een foto met zijn vriendinnetje willen we je trouwens niet onthouden, want die mag er wezen zeg!

Status: vacation. #otokhvar #precis

Een bericht gedeeld door BorasLegend (@ivanlapanje) op

Boras Legend maakte onlangs trouwens een hele handig tutorial over hoe jouw eerste balcontact in FIFA dodelijk wordt.

Bron: Dream Team FC