De beste behandeling tegen schaafwonden door kunstgras

Als je aan voetbalblessures denkt kom je al snel uit bij spierscheuringen en breuken, maar op kunstgras zullen schaafwonden vaak het eerste zijn waar je aan denkt. Voor velen is dat dan ook hét grootste nadeel aan nepvelden. De bovenste huidlaag wordt weg geschaafd en dat levert pijn, zwelling, roodheid en warmte rond de wond op. Je kunt er preventieve maatregelen tegen nemen, maar als je toch van die vervelende wonden krijgt is het wel zo fijn om te weten hoe je ze het beste kunt behandelen.

Behandeling tegen schaafwonden

Ten eerste is het belangrijk dat je de wond zo snel mogelijk desinfecteert met een speciaal middel of door het minimaal 5 minuten uit te spoelen met lauw warm water. Er wordt vaak gezegd dat je de schaafwond niet moet afdekken, maar zonder broek naar je werk of school gaan is natuurlijk geen optie. Daarom is het toch verstandig er een pleister op te doen, omdat het anders voor wrijving zorgt met je kleding. Daarnaast voorkomt de pleister dat er vuil en bacteriën binnendringen, wat zorgt voor een snellere heling. Er zijn ook speciale schaafwondenpleisters voor. Verwijder de pleister langzaam zodat je de korst niet mee trekt. Voor grotere schaafwonden zijn er eilandpleisters.

schaafwond

Als de schaafwond heel groot is of als er veel vuil ingekomen is kun je beter even langs de dokter gaan. Ook als er sprake is van een wondinfectie. Dit herken je aan een steeds erger wordende pijn, roodheid en zwelling van de wond. Ook kan je er koorts van krijgen. Als de schaafwond verschijnselen van een eerstegraads brandwond vertonen kun je deze het beste reinigen onder de kraan met lauw water. Ter verkoeling en vermindering van de pijn kun je eventueel Burnshield gebruiken.

Fijn, nu weet je hoe je die irritante wonden het beste kunt behandelen, maar je kunt ze natuurlijk beter voorkomen. Dit zijn 5 tips om jezelf te beschermen tegen schurend kunstgras

Bron: Drogistplein.nl