De belangrijkste & beste controller- en camera instellingen voor FIFA 19

FIFA 19 is officieel gelanceerd en dat betekent dat je dit weekend waarschijnlijk achter de console gekluisterd zit om je eerste lange FIFA uurtjes te maken. Er is natuurlijk weer een heleboel veranderd ten opzichte van FIFA 18 en daarom kun je vast wel wat hulp gebruiken. Belangrijk hierbij zijn de basisinstellingen zoals de controller- en camera instellingen. BorasLegend, een pro FIFA speler met 6 jaar ervaring op het profniveau, helpt je op weg.

Controller instellingen

Als we alle instellingen willen behandelen wordt dit een heel lang artikel, dus we hebben de belangrijkste eruit gepikt met de meeste invloed op jouw speelstijl.

Auto Switching Move Assistance

Deze instelling bepaalt hoe een specifieke speler beweegt nadat je naar een teamgenoot switcht en heeft vooral invloed op je verdediging. De pro-community bestaat uit twee kampen op dit onderdeel: none of low, oftewel geen of laag. Bij none heb je zelf meer controle over het terug verdedigen en onderscheppen van steekpasses. Het zorgt ook voor meer structuur in de verdediging en dat je beter passes in en rond de zestien kunt onderscheppen.

Bij low krijg je meer hulp van de AI bij het terug verdedigen en het onderscheppen van steekpasses, maar tegelijkertijd wordt het lastiger om passes in en rond de zestien te onderscheppen. Als je moeite hebt met het verdedigen van steekpasses is dit echter de beste optie.

Voorzetten (Cross assistance)

Bij passes, steekballen en schoten kun je de instellingen het beste op assisted laten staan, maar bij voorzetten is semi de beste keus. Zo profiteer je ervan dat de AI helpt bij het richten van de voorzet, maar kun jij zelf nog bepalen hoe hard de voorzet gaat. Belangrijk als je zelf wilt bepalen of de voorzet bij de eerste of tweede paal belandt.

Hoge steekballen (Lob pass assistance)

In dit geval wordt zelfs aangeraden om alle hulp van de AI uit te zetten (manual). De AI heeft namelijk een behoorlijke foutmarge bij het geven van hoge steekballen en dus komen ze vaak niet aan. Wanneer je het op manual zet kun je veel beter bepalen waar je de hoge steekbal plaatst, zodat je optimaal kunt profiteren van de snelheid van je aanvallers.

Analoge sprint 

Deze instelling bepaalt hoe snel je spelers rennen. Dit staat automatisch op aan, waardoor de sprintsnelheid van een speler wordt bepaald door hoe ver je de sprintknop indrukt. Als je dit uit zet sprint je speler meteen maximaal als je de sprintknop inhoudt, ongeacht hoe ver je dat doet. Pro’s raden aan om dit uit te zetten, zodat je spelers direct de maximale sprintsnelheid behalen.

Camera instellingen

De standaard instellingen zijn zeker niet ideaal. Het is een soort tussenweg voor de beste opties die er zijn. Eigenlijk zijn er drie camera instellingen die het beste zijn voor drie verschillende speelstijlen.

Co-op

Deze camerastand wordt gebruikt bij Pro Clubs en geeft je een perfect overzicht over het hele veld. Ideaal als je graag op balbezit speelt.

Classic

Lijkt behoorlijk op de standaard camerastand, maar dan iets dichter op het veld gericht. Doordat je er dichter op zit zie je meer detail en is het beter voor de spelers die korte en snelle combinaties zoekt in de aanval.

Tele Broadcast

De meest gebruikte camerastand onder pro-spelers omdat het zeer gebalanceerd is. Je hebt namelijk het overzicht om op balbezit te spelen en zit er toch dicht genoeg op om korte en snelle combinaties te zoeken. Daarnaast brengt het ook je verdediging beter in beeld en da’s ook wel fijn.

Mocht je meer uitleg willen over de andere controller instellingen dan kun je onderstaande video van BorasLegend checken.

Video: BorasLegend

Deze instellingen moeten je gaan helpen om snel het beste uit jezelf te halen in FIFA 19. Zeker aangezien er op gameplay gebied behoorlijk wat veranderd is kun je die hulp vast gebruiken. Vooral het afwerken is drastisch veranderd. Daarin speelt timed finishing een belangrijke rol.