7 dingen om te proberen als je veel beter bent dan de tegenstander

Je komt grote niveauverschillen in elke competitie tegen, zo ook in de amateurcompetities. Hebben jullie ook te maken met een groot niveauverschil en rollen jullie de tegenstanders regelmatig met groot gemak op? Dan kun je de volgende dingen proberen om het toch nog leuk te houden.

Tien, tien, tien!

Na een half uur sta je al met 3-0 voor en vanaf de kant hoor je de supporters ‘tien, tien, tien!’ scanderen. Ga daar dan een keer echt voor en klap er vol tegenaan met als doel tien goals te maken. Dat is toch iets heiligs in het voetbal en jullie supporters zullen het waarderen! Plus, dan hebben jullie tot aan de negentigste minuut een doel om hard voor te werken.

Probeer nieuwe spelers

Zou jullie keeper wel een keer in het veld willen staan? Of wil de spits juist een keer laten zien dat verdedigen eigenlijk helemaal niets voorstelt? Nou, dit is dé mogelijkheid. Zij tevreden en wellicht ontdek je wel verborgen talenten die heel goed uitpakken. Je kunt het ook iets voorzichtiger aanpakken door juist de tactiek of formatie te wijzigen.

Panna United

Gooi die trucendoos maar open, want zelfs als het fout gaat zullen de consequenties niet groot zijn. Plus, wat is er nou leuker dan een beetje showboaten en panna’s uitdelen? Let wel op: de tegenstanders kunnen gefrustreerd raken en staan niet te popelen om vernederd te worden. De kans op een doodschop is dus zeker aanwezig.

Gallery play

Past wel een beetje in het straatje van Panna United, maar op deze manier wordt het hele team erbij betrokken. Af en toe een hakje, een voorzetje achter het standbeen, no-look passes, overstapjes, maak er maar wat van. Kan wel tot dezelfde gevolgen leiden als het uitdelen van panna’s: flinke schoppen krijgen. Maar ja, wat is voetbal nou zonder een beetje sensatie?

FC Gunnen

Dit gaat niet alleen om speeltijd gunnen, maar in de breedste zin van het woord. Hebben jullie een pingel verdiend? Laat ‘m door degene nemen die nog niet gescoord heeft. Hebben jullie een vaste vrije trappen-specialist, maar ook een speler die ze eigenlijk ook al het hele seizoen wil nemen? Laat hem het dan eens proberen.

Op wereldgoal jacht

Aangezien jullie deze wedstrijd toch wel gaan winnen kun je alvast voor ‘het doelpunt van het jaar’ gaan. Alles wat ook maar redelijk in de buurt van een volley komt vol op de slof nemen, voorzetten alleen maar binnen proberen te werken met een omhaal en gewoon schieten van 40 meter. Wie weet belandt de bal wel in de kruising en ben je de ultieme held.

Spaar je krachten

Met afstand de saaiste optie, maar soms is het gewoon verstandiger om op halve kracht te spelen als je weet dat er nog heel veel wedstrijden aankomen en dat je het op 50% ook wel kunt winnen. Gewoon heel blijven en zakelijk die wedstrijd uitspelen, maar nogmaals; dat is wel de saaiste optie.

Valt het niveauverschil van jullie team ten opzichte van de rest juist wel mee en komen jullie moeilijk tot scoren? Dan zou je deze 5 dingen eens kunnen proberen.