De bijzondere manier waarop Engelse spelers hun zwakke been trainen

We hoeven je niet uit te leggen dat tweebenig zijn enorm veel voordelen met zich meebrengt binnen de lijnen. Toch zijn er nog te veel voetballers die onderschatten hoe belangrijk het is voor je spel. Door je zwakke been naar een niveau te tillen dat in de buurt komt van je goede zul je snel merken hoe veel makkelijker voetballen wordt. Bij AFC Wimbledon snappen ze dat en daarom werken ze eraan bij de spelers van onder 9 tot onder 18. Het is echter de manier waarop ze eraan werken wat het zo bijzonder maakt.

Verschillende sokken

De spelers krijgen twee verschillende sokken om hun voeten: een witte sok voor het zwakke been tijdens trainingen en een gele sok tijdens wedstrijden. Hierdoor wordt het zwakkere been duidelijk bij de tegenstander en zullen ze de spelers forceren om het zwakke been te gebruiken. Als een speler sterk verbeterd en naar verloop van tijd tweebenig is, zal hij beloont worden met twee dezelfde sokken. Dat is waar ze naartoe werken.

Het is niet de enige strategie om het zwakkere been te trainen, maar het helpt wel bij het bewust worden. Spelers kunnen zich er niet achter verstoppen en worden gedwongen om het been te verbeteren. “Vaak krijgen we de vraag of het de spelers geen nadelen bezorgt tijdens wedstrijden en het antwoord is dan ja. Hoewel resultaten belangrijk zijn voor de mentaliteit van voetballers, heeft de ontwikkeling voorrang in de academiën en dat is waar we aan werken met dit systeem.”

Je kunt je zwakke been trouwens ook eenvoudig zonder bal trainen. Zo doe je dat.

Bron: FourFourTwo