Dit zijn de bijzondere en unieke voetbalschoenen van Memphis Depay

De afgelopen maand was Memphis op een bijzonder paar voetbalschoenen van sponsor Under Armour te zien, maar er was heel weinig bekend over de kicksen. Vandaag hebben Under Armour en Memphis het verhaal achter het unieke design verteld. En dat is een heel mooi verhaal. Helaas is er maar één paar gemaakt en die zijn dus al enige tijd gereserveerd door Memphis. Helaas.

Under Armour x Memphis Spotlight 2.0

Deze exclusieve patta’s zijn ontworpen om aandacht te vragen voor het goede doel van Memphis – The Genesis Foundation. Het meest opvallende aan de schoen is natuurlijk de oranje graphic op de witte lederen upper. De tekst ‘Walk in Faith not by Sight’ is gevangen in deze geluidsgolf, wat de slogan is van het goede doel dat zich in zet voor een betere toekomst voor dove en blinde kinderen in Ghana. Het verklaart ook zijn manier van juichen.

Je kunt hem tijdens de komende interlands tegen Duitsland en België dus op deze prachtige kicksen bewonderen, die nog mooier worden als je het verhaal erachter kent. En dat ken je nu dus. Voor deze fotoshoot heeft hij trouwens ook samengewerkt met Classic Football Shirts. De schoenen matchen namelijk perfect met het classic uitshirt van Oranje uit 1987.

Deze voetbalschoenen zijn trouwens niet het enige middel dat Memphis inzet om aandacht te vragen voor zijn goede doel. Eerder bracht hij al een rapnummer uit met de Rotterdamse hiphop-legende Winne, genaamd Akwaaba. Behalve op het veld is Memphis dus ook daarbuiten heel goed bezig. Ga zo door!