Katertje te pakken? Zo ben je er binnen een uur vanaf

Heb je weer eens een flinke kater en moet je vandaag nog voetballen of andere dingen doen? Wanhopig ga je op zoek naar iets dat die knallende koppijn en misselijkheid doet laten verdwijnen, maar dat is nog best lastig. Geen zorgen, we hebben de oplossing voor je. Volg deze 5 stappen en je bent al binnen een uur van dat vreselijke gevoel af en klaar om te vlammen.

Ben de misselijkheid de baas

Snijd tien plakjes verse gember en kook dit zo’n tien minuten in 750 ml water. Een van de stoffen in gember (6-gingerol) heeft namelijk de kracht om de misselijkheid te verminderen.

via GIPHY

Glycogeen aanvullen

De fructose in een groot glas sinaasappelsap gaat ervoor zorgen dat je weer energie krijgt en het versnelt het verwerkingsproces van afvalstoffen in je lichaam.

Hydratatie

Doordat je brein niet genoeg gehydrateerd is heb je koppijn en daar wil je vanaf. Twee paracetamols in een groot glas water doet wonderen. De aspirine vermindert het krimpen van je brein, wat een gevolg is van uitdroging door die bakken met alcohol van gisteren.

Voor de lever

Je lever heeft het zwaar om al die alcohol te verwerken, dus help ‘m een handje. Een oplossing is het slikken van een vitamine B6 supplement, volgens voedingsdeskundige Natasha Turner.

Elektrolyentherapie 

Vermeng twee zakjes ORS (een mengsel van zouten en druivensuiker) met water. Hierdoor worden de elektrolyten weer aangevuld die je lichaam was verloren door het zweten in die snikhete bar. Daarnaast heb je ook aan de lopende band staan zeiken door al dat bier, dus die liters urine tikken ook aan.

Tot slot

Als je al het bovenstaande binnen een uur drinkt en ervoor zorgt dat je er genoeg water bij drinkt (ongeveer 250 ml per 15 minuten) ben je binnen no-time weer de oude.

Leestip: Kun je een kater tegen gaan door te gaan sporten?

Bron: Men's Health