Bizar: China onder 20 gaat volgend seizoen in de Duitse 4e divisie spelen

Het komt wel vaker voor dat er redelijk vreemd voetbalnieuws uit China komt, maar meestal is dat dan transfer gerelateerd. Dit nieuws is mogelijk nog opmerkelijker, want komend seizoen gaat de Chinese onder 20 ploeg in de Regionalliga Südwest van Duitsland (4e niveau) voetballen. De eerste vraag is natuurlijk: waarom? Nou, de Chinezen denken dat ze op deze manier sterker worden en de basis gaan leggen voor winst op de Olympische Spelen van 2020.

China onder 20 in Duitsland

In de Regionalliga Süd doen 19 teams mee en dat wil zeggen dat elk team dus 2 keer in het seizoen een weekend vrij is. Die dagen worden dan gebruikt om in hun thuis stadion tegen de Chinese ploeg te spelen en daar krijgt elke Duitse club dan ook nog eens €15.000 voor uit China. De Chinezen gaan overigens niet officieel in de competitie meedoen. Het gaat dus echt om oefenpotjes om sterker te worden.

Nu horen we je al denken: moeten die arme Chinezen elke week 16.000 kilometer op en neer vliegen voor een oefenpotje? Nee. Zij zullen namelijk in de buurt van Heidelberg (foto hierboven) gaan wonen. Ziet er niet slecht uit. Voor de fans die willen komen kijken is het wel een pittige trip. Toch twijfelen we aan het hele idee, want kom je echt op Olympisch niveau door tegen clubs van het vierde niveau in Duitsland te voetballen?

Leestip: Guangzhou Evergrande heeft de grootste voetbalschool ter wereld

Bron: Bild