Bizar moment: VAR ruimte lijkt leeg te zijn bij Valladolid – Real Madrid

Real Madrid ging gisteren op bezoek bij Valladolid na de gruwelijke klap die ze doordeweeks kregen van Ajax. Solari zat ‘gewoon’ op de bank, maar hoe zouden ze zich herstellen? Nou, in eerste instantie helemaal niet. Valladolid miste een penalty, twee goals van Valladolid werden afgekeurd en kort daarna kwam Real Madrid op een 1-0 achterstand. Uiteindelijk herstelden ze zich wel door met 1-4 te winnen, maar we willen even kijken naar die eerste afgekeurde goal.

Een lege VAR ruimte

In de dertiende minuut leek Valladolid op voorsprong te komen, maar de VAR greep in. Althans, dat zou je denken, want de scheidsrechter gaat bij het scherm kijken of er buitenspel aan vooraf ging. De Spaanse televisie wil vervolgens de VAR ruimte in beeld brengen, zodat de communicatie wat duidelijker wordt. Wat blijkt echter: de VAR Ruimte is leeg. Heel vreemd. Daar denken vele Twitter gebruikers hetzelfde over.

Natuurlijk wordt er meteen weer geïnsinueerd dat voorzitter Florentino Perez een vinger in de pap heeft bij de Spaanse bond, maar het Spaanse Carrusel komt met een andere, toch ook wel geloofwaardige reden voor de lege VAR ruimte. Zij zeggen namelijk dat de camera’s zich op de verkeerde VAR ruimte focusten. Eentje die bij een eerdere wedstrijd die dag gebruikt werd, maar tijdens Valladolid – Real Madrid leeg was. Een fout van de cameramannen dus.

Uiteindelijk was het ook gewoon de juiste beslissing om de goal af te keuren, want het was nipt buitenspel. De VAR werkt dan als uitstekend hulpmiddel voor de grensrechter, maar zoals je weet is er bij het amateurvoetbal geen VAR aanwezig. Dat zorgt ervoor dat de vaak discutabele beslissingen van die partijdige grensrechters niet gecontroleerd kan worden. Dit zijn de 8 ongeschreven regels van een amateurvlagger.