Dit prachtige verhaal over Salah vertelt wat voor een held hij is

Vorig jaar deed Liverpool één van de beste transfers ooit door Salah naar de Premier League te halen. Hij was dé revelatie van het seizoen, werd topscorer met 32 goals en werd uitgeroepen tot beste speler van het seizoen. Maar niet alleen in de Premier League deed hij het fantastisch. Mede dankzij hem behaalde Liverpool de Champions League finale en hij schoot zijn land naar het WK 2018.

Niet voor niets heeft hij inmiddels een gigantische heldenstatus verworven, maar ondanks dat is hij ontzettend nederig en een fantastisch mens. Iets wat we met onderstaand verhaal gaan bevestigen.

De familie Salah wordt beroofd

Een prachtig interview in The Daily Mail geeft een mooi inzicht in de jeugd van Salah en één verhaal daarvan steekt er met kop en schouders bovenuit. Toen hij nog in Alexandria (Egypte) voetbalde werd het huis van zijn familie beroofd. De dief werd twee dagen later gevonden en natuurlijk wilde de vader van Salah een aanklacht indienen. Salah vroeg hem echter om dat niet te doen. Sterker nog, hij gaf de dief wat geld zodat hij zijn leven op de rit kon krijgen. Daarna heeft Salah hem nog proberen te helpen om een baan te vinden.

Het verhaal dat op een ultieme manier omschrijft wat voor een held Mohamed Salah is, ook buiten het veld. Naar verwachting gaat Liverpool het dit jaar nog beter doen en dat heeft onder andere te maken met de nieuwe keeper Alisson. Deze video geeft een goed beeld van wat hij gaat toevoegen aan het spel van Liverpool.

Bron: Sport Bible