Jamie Vardy heeft het meest bizarre dieet in het profvoetbal

Jamie Vardy is al 30 jaar oud en dat is eigenlijk best raar, want we kennen hem pas een paar jaartjes. Deze laatbloeier speelde tot 2012 nog in de League Two maar groeide vorig seizoen plots uit tot één van Premier League’s meest gevreesde spitsen. Het kampioenschap met Leicester City maakte zijn sprookje compleet. Zie jij zo’n sprookje op latere leeftijd ook wel zitten? Wellicht moet je dan even het bijzondere dieet van Jamie Vardy volgen. Of niet, beslis zelf.

Port voor wedstrijddag

In zijn autobiografie vertelt Vardy dat hij daags voor de wedstrijd ’s avonds een kwart liter port naar binnen werkt. Dit zou hem helpen ontspannen waardoor hij sneller in slaap komt. Port is behoorlijk stevig, dus wanneer je dat niet lust kun je ook een andere alcoholische drank nemen. Doktoren zullen het je overigens afraden.

Start dag met Red Bull

De spits van Leicester begint de dag nogal apart. In plaats van wat melk, thee of koffie begint hij de dag met een blikje Red Bull. Deze werkt hij binnen 30 seconden weg.

Geen ontbijt

Vardy neemt geen ontbijt. Om 11.30u eet hij een ham-kaas omelet en deze spoelt hij weg met het tweede blikje energiedrank van de dag.

Dubbele espresso

Voordat de wedstrijdvoorbereiding begint probeert hij, onder het genot van een dubbele espresso, de tijd te doden met wat teamgenoten.

Nog meer Red Bull

Anderhalf uur voor de kick-off trekt hij een derde blikje Red Bull open. Deze gooit hij niet direct achterover. Het laatste slokje neemt hij vlak voordat de wedstrijd begint.

Great result today ⚽️⚽️ ?? #lcfc

Een bericht gedeeld door Jamie Vardy (@vardy7) op

On the side: Nicotinepleisters

Vardy werd ook gespot met nicotinepleisters. De rokende spits wil voortaan graag van de sigaretten afblijven omdat deze zijn conditie verslechteren.

Waarschijnlijk zul je geen enkele diëtist op de hele wereld vinden die bovenstaande schema aanraadt. Toch omschrijft Vardy het als zijn ‘geheim’, dus wie zijn wij om hem niet te geloven? Misschien is het dus wel de sleutel tot een doorbraak op latere leeftijd? Bij wie vind jij dit dieet wel passen?

Leestip: Hierom is koffie een wondermiddel voor voetballers