Deze bizarre statistiek van Messi tijdens El Clasico bewijst hoe geniaal hij is

De Spaanse klassieker is alweer een paar dagen geleden, maar in Spanje hebben ze het nu nog steeds over de 0-3 overwinning van Barça. Zo af en toe komen er nog wat nieuwe statistieken naar buiten en El Periodico heeft wat ons betreft de allermooiste gevonden. Ze hebben zich namelijk gefocust op hoe actief Messi was tijdens de wedstrijd en dat zorgt voor bizarre resultaten.

Messi wandelt voorbij Real Madrid

Het viel ons al een beetje op tijdens het kijken van de wedstrijd, maar uit de cijfers van El Periodico wordt écht duidelijk hoeveel Messi aan het wandelen was tijdens de wedstrijd. Maar liefst 83.10% van de wedstrijd slofte hij een beetje op het veld, wachtend op een momentje. Joggen deed hij 10.80% van de wedstrijd, rennen slechts 4.95% en sprinten deed hij 1.15% van de tijd.

Nu kun je denken, wat een lamzak, maar ondanks zijn ogenschijnlijk minimale inspanningen was hij wel ontzettend beslissend met een doelpunt, een assist en meer gecreëerde kansen dan alle spelers van Real Madrid bij elkaar. Dan ben je wat ons betreft dus geen lamzak, maar een genie.

Wist je trouwens al dat Messi sinds kort zijn eigen restaurant heeft in hartje Barcelona? Een keertje bezoeken dus.

Bron: 101 Great Goals