Bizarre statistiek van Zlatan bewijst dat leeftijd slechts een nummer is

Afgelopen weekend maakte Zlatan alweer zijn 28e goal in het shirt van Manchester United. Met een lekker geplaatst schot schoot hij zijn ploeg op 0-1 voorsprong tegen Sunderland en daarmee werd de toon gezet voor een makkelijke middag die met 0-3 werd afgesloten. De goal van de Zweed was alweer zijn 482e in een lange carrière door heel Europa, maar vooral de verdeling van die goals is zeer opmerkelijk te noemen. Hij maakte na zijn dertigste namelijk al meer goals dan dat hij in de 12 jaar daarvoor maakte.

Zlatan na zijn dertigste

Ibra vergeleek zichzelf al meerdere malen met een goede wijn, want die wordt ook alleen maar beter naarmate de jaren verstrijken. Zlatan heeft nu echter ook de statistieken die dit bewijzen. In de vijf en een half jaar nadat hij 30 werd heeft hij namelijk 250 goals gemaakt en voor zijn dertigste ‘slechts’ 232. Ziek!

Ibrahimovic scoorde voor het eerst 30 goals in één seizoen bij Milan tijdens het 2011/12 seizoen. Dat was toevallig ook het seizoen waarin hij 30 jaar oud werd. Daarna scoorde hij 35, 41, 30 en 50 goals in zijn periode van vier seizoenen bij PSG. Nu staat hij dus alweer op 28 goals in alle competities voor United en lonkt het magische getal van 30 doelpunten weer. Bij Zweden waren de jaren 2012 en 2015 Zlatan’s topjaren met 11 goals in beide jaren. Uiteraard was hij toen al de dertig gepasseerd.

In onderstaand interview na de wedstrijd van afgelopen weekend legt hij uit waarom hij alleen maar beter en beter wordt. Mooie quote: I feel like Benjamin Button. I was born old and I will die young.

Als je dus bang bent dat je te oud begint te worden voor voetbal, denk dan even aan Ibra. Hij bewijst namelijk dat leeftijd slechts een nummer is. Laten we hopen dat hij dat volgend seizoen weer kan bewijzen in de Premier League.

Leestip: Zlatan kan volgend seizoen een monstersalaris ontvangen bij LA Galaxy