Ronaldo’s dramatische seizoensstart is weer wat bizarre statistieken rijker

Cristiano Ronaldo is uit vorm. En dan drukken we het nog behoorlijk zacht uit, want ondanks dat hij werd uitgeroepen tot FIFA’s The Best heeft hij dit seizoen in La Liga nog maar één goal achter zijn naam staan. Het is niet zo dat hij het niet probeert, want hij heeft al meer dan 50 doelpogingen. Zeer matige statistieken dus, maar een Reddit gebruiker is nog wat bizarre statistieken tegengekomen.

Nul tackles

Als een speler uit vorm is hoop je natuurlijk wel dat hij nog z’n stinkende best doet voor het team, maar in verdedigend opzicht is dat zeker niet het geval bij Ronaldo. In de 720 minuten die hij maakte in La Liga heeft hij namelijk welgeteld nul tackles gemaakt en nul intercepties gedaan. In andere woorden: hij heeft nog geen één keer de bal afgepakt voor zijn team. Uiteraard verwachten we niet dat hij degene is die alle ballen afpakt, maar wat meer dan nul zou toch wel mogen.

Daar houdt het trouwens nog niet op op, want hij heeft ook nog eens nul succesvolle dribbels en passeeracties gemaakt in La Liga. Ook gisteren tijdens de uitwedstrijd bij Atlético Madrid (0-0) lukte het hem niet en hij werd er zelfs uit gesprint door de 32-jarige rechtsback Juanfran. Toch wel pijnlijk voor Ronnie.

Hebben jullie iemand in het team zitten die zich soms de Ronaldo van het team voelt? Je herkent hem aan de volgende 9 tekenen.

Bron: Sport Bible