De BMW 8-Serie komt terug en die wordt heel sick

De BMW 8-Serie wordt sinds 1999 al niet meer gemaakt, maar er is goed nieuws voor alle autofreaks. Volgend jaar maakt deze geweldige auto namelijk zijn comeback. Er zijn al foto’s opgedoken van de nieuwe bolide en die zijn indrukwekkend. Heel indrukwekkend kunnen we best zeggen.

BMW 8-Serie

Volgens BMW zelf wordt de nieuwe 8-Serie de ultieme uiting van BMW’s kernwaarden: sportiviteit en luxe. De twee waarden moeten hand in hand gaan en wel op een manier en niveau zoals nog nooit eerder is vertoond. Volgend jaar zal ‘ie al op de markt verschijnen, dus je hoeft geen grote veranderingen te verwachten ten opzichte van de foto’s die je hier ziet. De auto werd trouwens getekend door de Nederlander Adrian van Hooydonk.

Wat er onder de motorkap ligt is nog niet bekend, maar aangezien BMW benadrukt dat dit het absolute topmodel moet worden kun je er vanuit gaan dat hij sterker wordt dan de BMW M6 Coupé. Die heeft 560 pk en een 4.4 liter V8. Een vermogen rond de 600 pk zal dus zeer waarschijnlijk worden, want deze 8-Serie moet gaan concurreren met de Mercedes 6 43 AMG Coupé (585 pk) en de Audi R8 Plus (610 pk). Het belooft in ieder geval een ongekend dikke wagen te worden.

Leestip: Audi showt autolichten van de toekomst en die zien er gruwelijk uit

Bron: Manners