BMW presenteert eerste foto’s van de gruwelijk dikke i8 Roadster

Toen BMW voor het eerst de hybride i8 presenteerde waren de reacties lovend. Terecht natuurlijk, want hoewel ‘ie er behoorlijk futuristisch uitziet is het gewoon een hele dikke bak. Sinds die lancering heeft de ontwikkeling van hybride en elektrische auto’s een flinke vlucht genomen en in 2018 komt er een nieuwe versie. Twee eigenlijk, want er wordt ook meteen een Roadster-versie van op de markt gebracht.

BMW i8 Roadster

Op de Los Angeles Autoshow werd de nieuwe versie gepresenteerd en de i8 is op een aantal plaatsen flink aangepakt, maar het meest spectaculaire vonden wij toch de Roadster versie die op de markt gebracht wordt. In principe is dat dezelfde wagen als de coupé versie, maar dan met afneembaar dak natuurlijk. En ja, dat ziet er gruwelijk vet uit.

Uiteraard moeten we ook even het technische praatje houden, want je wilt natuurlijk weten hoe hard ‘ie kan. Onder de motorkap vind je een 1.5 liter driecilinder, met daarnaast een elektromotor. Van die elektromotor is de opslagcapaciteit gegroeid van 7,1 naar 11,6 kWh en heeft nu een vermogen van 143 pk. Volledig elektrisch rijden kan ongeveer 50 kilometer, maar godzijdank is daar nog de benzinemotor. Wanneer deze ingeschakeld wordt komt het vermogen op 374 pk en kun je een topsnelheid bereiken van zo’n 250 km/u. Van 0 naar 100 vlieg je in 4,2 seconden, maar bij de Roadster duurt dat 0,2 seconden langer doordat deze versie iets zwaarder is.

De prijs voor de i8 Roadster is nog niet bekend, maar naar verwachting komt de instapprijs rond de €150.000 te liggen. Waarschijnlijk iets te veel voor jouw portemonnee en bankrekening, maar goed. Dromen mag altijd toch? De kans is in ieder geval groter dat je ‘m in de garage van menig topvoetballer tegen gaat komen. Wij vinden ‘m wel in de garage van Aubameyang passen bij al die andere peperdure wagens.

Bron: Manners