De nieuwe thuis- en uitshirts van Boca Juniors zijn weer geweldig

We zien niet zo veel wedstrijden van de Argentijnse topclub Boca Juniors, maar toch worden we elk seizoen weer enthousiast over de nieuwe tenues die Nike voor ze maakt. Ook dit jaar is het weer kassa, want het thuistenue heeft een mooie klassieke look gekregen en het uittenue is gewoon gruwelijk vet. Het is trouwens ook het eerste jaar met de nieuwe hoofdsponsor Qatar Airways.

Boca Juniors thuisshirt 2018/2019

Op zich geen spektakel hier, maar zoals we al zeiden een mooi klassiek shirt. Bij Boca Juniors verstaat men onder klassiek een combinatie van blauw met geel, waarvan het geel in een horizontale band over de borst loopt. Verder niet al te veel poespas en dat is ook niet nodig, want al zou het prachtige logo er niet op staan, dan nog zou iedereen weten dat dit een Boca shirt is.

Boca Juniors uitshirt 2018/2019

Bij het uitshirt hebben de designers van Nike iets dieper moeten nadenken. Ze dachten aan het iconische stadion La Bombonera en de epische sfeer die het publiek daar altijd weet te creëren. Dat komt terug in de geel met blauwe band over het witte shirt die het patroon heeft gekregen van een seismometer. Je weet wel, zo’n ding die aardbevingen meet. Niet alleen de gedachte achter dit design is dus steengoed, de uitwerking ook.

Ook dit seizoen zullen we weer niet veel wedstrijden van Boca gaan zien, maar hopelijk komen we één van deze shirts nog wel ergens in Nederland tegen. Vooral dat uitshirt. Je kunt de nieuwe Boca Juniors shirts via de officiële Nike webshop bestellen.