Bookies vergeten Uit-vorm Excelsior en lopen risico op flink verlies

Nu de interlandweek erop kunnen we eindelijk weer verder met ontknoping van de Eredivisie. PSV heeft veruit de beste papieren om de schaal binnen te slepen, Ajax moet in de achtervolging en Feyenoord zal alle zeilen bijzetten om plaats 4 veilig te stellen. In Rotterdam staat dit weekend een belangrijke stadsderby op het programma: Feyenoord – Excelsior. Op papier misschien een eitje, voor Feyenoord en zo dachten ook de bookies.

Winst voor Excelsior is toch een stuk minder onwaarschijnlijk als de wedkantoren doen vermoeden. Feyenoord mist met Van Persie zijn spelmaker van afgelopen weken en zonder hem zijn de Zuid-Rotterdammers dit seizoen vrij inspiratieloos gebleken. Wat de bookies vooral over het hoofd zien is uitvorm van Excelsior. Excelsior won de afgelopen 3 uitwedstrijden van Vitesse, Heerenveen en VVV en uit tegen PSV (begin februari) verkochten de Kralingers hun huid ook duur door slechts met 1-0 te verliezen.

Een overwinning voor Excelsior is dus echt niet zo onwaarschijnlijk als de bookies doen vermoeden. Voor een ‘normale’ overwinning van Feynoord win je bijna niets, terwijl een overwinning van Excelsior jou 11 keer je inzet oplevert. Inzetten op een minimale 0-1 voor Excelsior is zelfs nog stukke interessanter. Dit levert een odd van maar liefst 30 op!

Feyenoord – Excelsior lijkt op deze manier een interessante pot om wat geld op te zetten. De wedkantoren hebben Excelsior onderschat en wanneer Feyenoord dat ook doet levert dat interessante kansen op. Hier kun je alle andere odds voor die wedstrijd checken.