Boot Talk #1: is Nike’s anti-modder zool de moeite waard om te kopen?

In Boot Talk vertellen we je alles over de nieuwste innovaties in voetbalschoenen en behandelen we de nieuwste modellen. In deze eerste editie gaan we dieper in op de Anti-Clog zool van Nike. Aan de hand van een aantal vragen kom je erachter of dit sterk staaltje innovatie van Nike geschikt is voor jou en uiteindelijk de moeite waard is om te kopen.

Wat doet de Anti-Clog zool?

Ongeveer een jaar geleden presenteerde Nike voor het eerst de Anti-Clog zool. Deze revolutionaire nieuwe zoolplaat moet ervoor gaan zorgen dat modder zich niet meer kan hechten aan de onderkant van je schoen. Zelfs in de meest regenachtige en modderige omstandigheden blijft er dus geen modder onder de zool en tussen de noppen meer hangen. Hiermee probeert Nike de belangrijkste oorzaak van uitglijders weg te nemen.

Hoe werkt het? 

De Anti-Clog Traction zolen zijn gemaakt van aangepast polymeer dat buigzamer wordt wanneer het wordt blootgesteld aan water. Modder wordt door de buigingen, als het ware, uit de zool geschud. Je schoenen blijven daardoor lichter, maar het grootste voordeel zin ‘m in het feit dat je minder vaak zult uitglijden. Wij van Never Offside testte deze zool een tijdje geleden en de resultaten waren indrukwekkend. Check ons oordeel hieronder.

Is het nuttig voor jou?

Dat de Anti-Clog zool werkt is inmiddels duidelijk, maar dat wil niet zeggen dat het ook in jouw geval zinvol is om aan te schaffen. Ze zijn namelijk een stukje duurder en als je bereid bent dit bedrag te betalen moet je wel zeker weten dat je ze ook gaat gebruiken. Als je bijna alle wedstrijden op kunstgras voetbalt raden we dat zeker af. Niet alleen omdat daar geen modder op ligt, maar ook omdat de SG noppen gevaarlijk lang zijn voor een kunstgrasveld.

Wanneer is het dan wel nuttig? Als jij het gros van de wedstrijden op natuurgras speelt zul je te maken krijgen met drassige en modderige velden tijdens de herfst-, winter- en misschien zelfs wel lentemaanden. En juist op die velden komt de Anti-Clog zool het meest tot zijn recht en zullen de voordelen merkbaar zijn.

Perfecte combinatie

Voetbal jij zowel op kunstgras- als natuurgrasvelden? Dan kun je altijd kiezen voor twee paar voetbalschoenen die je door het hele seizoen gebruikt. Denk je nu dat zoiets veel te duur is? Dat hoeft niet per se, want op kunstgras kun je normale AG (kunstgras) of FG (normale) voetbalschoenen gebruiken. Op deze velden raden we overigens een zoolplaat aan met ronde en vrij korte noppen.

Nike Premier 2.0 Anti-Clog

Op de natuurgrasvelden kun je kiezen voor Nike’s Premier 2.0 met Anti-Clog zool die slechts €120 kost. De topmodellen van Nike met Anti-Clog zool kosten daarentegen zo’n €210 tot €300.

Nieuwste schoenen afgelopen twee weken

In Boot Talk blikken we ten slotte ook nog even terug op de nieuwste voetbalschoenen van de afgelopen twee weken. Hieronder vind je links naar de beste releases.

De volledig zwarte Nike Academy Pack

Nike Premier 2.0 White & Blue

Nike’s ‘Triple Black’ lederen Tech Craft collectie

Adidas ‘Ocean Storm’ collectie