Cavani verklapt hoe vissen hem een wereldspits heeft gemaakt

Hoe word je één van de beste spitsen ter wereld? Je zou zeggen door een mix van heel veel talent en hard trainen op het voetbalveld, maar volgens Cavani is er nog een verrassend aspect dat hem geholpen heeft om de spits te worden die hij nu is: zijn passie voor vissen. Best opmerkelijk toch, want wij zien de link niet meteen. De Uruguayaanse superspits van PSG legt daarom aan de Telegraph uit hoe zijn favoriete hobby naast voetbal hem beter voor de goal maakt.

Vissen

‘Vissen geeft me vrede en rust. Daarnaast helpt het me als aanvaller met mijn ogen. Je moet wachten op het moment om aan te vallen, om de vis te vangen. Op mijn spitspositie bij het voetbal is dat eigenlijk hetzelfde. Je moet wachten om vervolgens precies op het juiste moment toe te slaan. Ik wacht op de vis om ‘m te vangen.’

‘Je moet geduldig zijn, constant alert zijn en dan meteen toeslaan. Precies als bij het voetbal. Je bereidt jezelf voor op dat specifieke moment om aan te vallen. Het is niet iets waar ik als jongetje al over nadacht, maar naarmate ik ouder werd zag ik vissen als iets dat ik kan associëren met een spits zijn, goals maken en succesvol zijn tijdens mijn carrière.’

We snappen wel wat Edinson bedoelt en misschien verklaart het ook wel waarom ik nooit die superspits ben geworden. Vissen heb ik namelijk nooit gedaan. Zijn cijfers bewijzen in ieder geval dat het voor hem werkt, want hij loopt sinds het seizoen 2016/2017 ongeveer 1 op 1 voor PSG en is topscorer allertijden voor PSG. Hij is simpelweg één van de beste spitsen ter wereld.

Een andere spits die bij de absolute top hoort is natuurlijk Harry Kane. Hier legt hij uit hoe hij zijn kracht en sprintsnelheid sterk verbeterde.

Bron: Dream Team FC