Chapecoense onthult stijlvol nieuw uitshirt met prachtig verhaal erachter

Het is alweer zo’n anderhalf jaar geleden dat de wereld werd geschokt door de vliegtuigcrash waarbij 71 mensen omkwamen, waaronder een groot deel van de Chapecoense selectie. Ze waren onderweg naar Medellin, maar net voordat ze bij hun bestemming aan zouden moeten komen ging het gruwelijk mis. Inmiddels is de club weer op aan het krabbelen, met hulp van onder andere Colombia en dat is de Braziliaanse club niet vergeten.

Umbro x Chapecoense uitshirt 2018

Umbro en Chapecoense laten hun waardering blijken voor de hulp en support vanuit Colombia door de vlag van het land op de borst van het nieuwe uitshirt te plaatsen. En hoe, want het ziet er ronduit schitterend uit. De gele logo’s van Umbro en Chapecoense zelf zorgen voor een nog vetter effect. Chapecoense plaatste ook een sterke boodschap bij de onthulling van het shirt.

‘Passie is wat voetbal beweegt en motiveert elke overschrijding. Het is ook degene die Chape fans en Colombianen verenigt. Dit inspireerde het nieuwe shirt van Umbro, dat is gemaakt om die hartstocht op de borst te dragen.’

Het laat nog maar eens zien dat voetbal daadwerkelijk verbroedert en dat is dan maar één van de weinige positieve gevoelens die je na zo’n verschrikkelijke ramp overhoudt. Een mooier gebaar vanuit Chapecoense zijde is wat ons betreft niet mogelijk. Hulde daarvoor.